Skip to content

De ce să reciclam?

  • admin 

Vara a venit cu pași repezi și în sfârșit ne bucurăm de cer albastru și zile senine. Pentru noi fiecare zi minunată este prilej de meditație. De aceea, ne-am întrebat astăzi ce s-ar întâmpla cu toate planurile noastre dacă nu am mai avea o planetă cu aer curat, vital supraviețuirii.

Oare cum am putea să ne bucurăm în continuare de Soare…să mergem în toate locurile în care ne-am propus, să ne îmbrățișăm familia sau să râdem din toată inima alături de cei dragi?

Trebuie să facem din protejarea planetei o misiune personală! Cea mai puternică armă, pe care toți o avem la dispoziție, este reciclarea!

De ce să reciclam?

Iată 4 motive pentru care este extrem de important să reciclezi:

Table of Contents

Un pahar de sticlă reciclat oferă 4 ore de energie

Practic, doar sticla unui pahar poate să mențină energia unui bec timp de 4 ore. Îți imaginezi câtă energie am putea furniza, dacă fiecare dintre noi ar recicla cel puțin un pahar? Nu este necesar să plătim sume mari de bani și nici să mergem până la capătul Pământului, trebuie pur și simplu să reciclăm sticla spartă. De acum orice ciob este motiv de bucurie.

Un habitat natural mai bun pentru animale

Orice produs pe care îl consumăm presupune un ambalaj, un carton sau chiar un deșeu electronic. Acestea afectează solul, mediul acvatic generând poluare. Am văzut cu toții suferința ușilor polari, aflați pe cale de dispariție din cauza topirii ghețarilor. Acesta este doar unul din efecte, însă la o privire mai atentă putem observa cu ușurință schimbări chiar și în habitatul oamenilor. Clima devine din ce în ce mai surprinzătoare, iar anotimpurile pe care le știam cândva s-au schimbat radical.

Cu 30% reciclare salvezi emisia a 25 de milioane de mașini

Conform unui studiu american, o rată de reciclare de 30% oprește în loc 25 de milioane de mașini de pe străzi.  Practic, această reciclare elimină poluarea echivalentă cu cea produsă de 25 de milioane de mașini. Iată ce poate genera un simplu act de reciclare. De acum vei știi ce să faci cu orice deșeu fie el electronic, hârtie, plastic sau sticlă.

O tonă de hârtie salvează 17 copaci

Cum funcționează? Ei bine, fiecare hârtie reciclată se transformă într-o nouă hârtie și tot așa, salvând milioane de copaci. În acest mod, fabricile vor apela la hârtia reciclată, fără a folosi materia primă provenită cel mai adesea din tăierea copacilor.

Dacă te-ai convins și dorești să faci o schimbare pentru planetă, atunci nu ezita să ne contactezi de fiecare dată când spargi un pahar, strici un telefon sau atunci când televizoarele, mașinile de spălat, calculatoarele sau telefoanele nu mai funcționează.

Contactează-ne cu încredere, pentru că o singură persoană poate face diferența, iar mai multe persoane fac minuni!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *