Skip to content

Important pentru compania ta

  • admin 

DEEE-urile au un impact asupra companiei dvs., poate vă întrebați în ce sens? Astăzi, responsabilitatea socială este tot mai prezentă printre valori, în special pentru a evalua și asuma efectele companiei asupra bunăstării mediului social și înconjurător.

Există multe avantaje pentru reciclarea vechilor dispozitive electronice, nu doar din motive de mediu, ci și pentru securitatea datelor și a mărcii, inclusiv distrugerea informațiilor din echipamentele IT. Documentele și buletinele de tratare pe care le obțineți de la noi pot fi utilizate pentru a ajuta la îndeplinirea tuturor proceselor de audit și raportare solicitate de legislație.

Reciclând deșeurile pe care le generați aduceți valoare companiei dvs. pentru că permiteți reutilizarea materialelor, salvați resurse, reducând nevoia de a extrage și folosi materiale virgine.

Cine generează DEEE-uri?

Astăzi este aproape imposibil să conduci o afacere fără a utiliza electronice, prin urmare efectele deșeurilor electronice sunt imense.

Producătorii de tehnologie, producătorii de echipamente electrice și nu numai, universitățile, municipalitățile sau instituțiile publice și multe alte entități generează anual tone de deșeuri electronice.

Și în compania în care lucrați sunt folosite dispozitive electronice, care la un moment dat vor trebui înlocuite. Este esențial să gestionați și să eliminați responsabil deșeurile electronice pe care compania le deține.

Folosirea resurselor și economia circulară

La nivel global, mai puțin de 20% din deșeurile electronice sunt reciclate în mod oficial, 80% fie ajung în depozitul de deșeuri, fie sunt reciclate în mod informal*. Pe lângă impactul asupra sănătății și al poluării, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor electronice are ca rezultat o pierdere semnificativă de materii prime ca fier, argint, cupru, aluminiu, dar și a celor rare și valoroase, precum aur, platină, cobalt și elemente de pământuri rare.

Prin reciclare, recuperăm peste 98% din materiale, salvând resursele naturale și promovând economia circulară. Totodată, prin procesul de tratare se realizează și depoluarea echipamentelor, pentru că se extrage freonul, mercurul, metalele grele sau sticla de la CRT care conține plumb. Deșeurile electronice au un potential de risc de infestare foarte mare, din cauza conținutului de substanțe și materiale periculoase (freoni, metale grele, electroliți, PCB, etc.), iar noi acordăm o deosebită atenție în extragerea acestora într-un mediu controlat.

(sursa: https://greenweee.ro/info-deee)

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *