Skip to content

TOP 5 obiecte din casa care pot fi reciclate

  • admin 
Zilnic suntem bombardati de speech-uri motivationale despre ”Cum sa faci lumea un loc mai bun” sau ”cum sa schimbi lumea”. Primul gand care iti vine este ”ei bine, nu sunt un supererou”…insa cum ar fi daca ti-am spune ca prin micile noastre acte de astazi ne putem transforma in cei care salveaza lumea maine? Suna a fantezie, este adevarat, la fel de adevarat este si faptul ca nu poti sa faci primavara doar cu o floare. Dar oare cum ar fi daca am strange un buchet de flori? Cum ar fi daca fiecare dintre noi ar face un mic gest pentru Planeta, pe care traim si al carei aer il respiram zi de zi? Nu cunoastem tainele supereroilor, insa stim totul despre reciclare si mai stim si cateva mici trucuri prin care poti sa contribui la o lume, care sa isi pastreze resursele si frumusetea, mult timp de acum. Cum incepi? Prin a arunca o privire asupra lucrurilor din casa ta, da, exact acele lucruri de care te impiedici zilnic, sau care ocupa spatii fara rost. Iata 5 obiecte din propria casa, pe care le poti oricand recicla:
  1. Bateriile utilizate
Daca ne straduim, fiecare dintre noi poate sa gaseasca in sertarele uitate minim 5 baterii care nu mai functioneaza si pe care pur si simplu am omis de atatea ori sa le gasim un rost. Ei bine, acestea sunt realizate din aluminiu si pot fi oricand reciclate.
  1. Becurile uzate
Se intampla mereu sa schimbam becurile si sa le aruncam, sau sa le uitam pe un dulap, nu prea la vedere. Gasirea acestora poate fi transformata intr-un fel de ”vanatoare de comori”. Atat aluminiul cat si sticla sunt cel mai rezistent factor poluant, iar reciclarea este esentiala putand genera obiecte pretioase din aceleasi materiale.
  1. Televizoare nefunctionale
Stim ca este greu sa te desparti de un obiect, mai ales atunci cand il folosesti o perioada indelungata de timp. Dar gandeste-te cat spatiu vei elibera si cat de mult vei contribui la bunastarea planetei. Stiai ca 1 kg de aluminiu salveaza 4 kg de chimicale si 14 kwh de electricitate?
  1. Folia de aluminiu
Probabil te intrebi la ce ar putea folosi folia de aluminiu cu care tocmai ti-ai invelit sendvisul sau cu care ai acoperit mancarea gatita ieri. Ei bine, folia de aluminiu reciclata este utilizata pentru crearea noilor piese de masini.
  1. Hartia
Citim ziarul, sau terminam de citit revista preferata si apoi o aruncam intr-un colt de sertar, unde o uitam pentru totdeauna. Te-ai gandit vreodata ca saptamanal peste 500 000 de copaci sunt folositi pentru producerea a 2/3 din ziarele care nu vor mai fi reciclate niciodata? Incepand de acum ai sansa de a schimba aceasta statistica. De cele mai multe ori este greu sa ne imaginam cum ”gunoiul” se poate transforma in comoara. Prin cateva gesturi simple, putem salva zilnic resursele importante ale Planetei pentru a ne asigura noua si urmasilor nostri o lume verde, in care sa respiram cu placere aer curat si sa ne bucuram de ceea ce ne ofera natura.
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *